kim.hyunmoonweb

Maestrul Hyunmoon Kim este unul dintre cei 17 maeștrii consacrați de către maestrul ascet Bekyung (cunoscut sub numele de Maestrul Chung-San). Este cunoscut internațional ca și maestru taoist, oferind învățături despre potențialul uman și conștiință, Master Kim predă în America de Nord, Asia de Sud-Est și Europa, din anul 1980. Face ca practica autentică SunDo să fie accesibilă tuturor pentru a le îmbunătății calitatea vieții.

„SunDo teaches (…) how to become ONE with NATURE” – Master KIM

Master Kim este directorul Asociației Internaționale de SunDo și al Programului de studii în Sundologie din cadrul Universității Hanseo din Seul. Cu un doctorat în Psihologia Științelor Umane la Facultatea și Centrul de Cercetare Saybrook, San Francisco, California, Master Kim integrează cunoștiințele contemporane ale psihologiei occidentale cu învățăturile taoismului de munte SunDo, din tradiția sa estică.

În 1967, Taoistul ascet Be-Kyung a coborât de pe munte și a început să transmită învățăturile SunDo în Seul, Coreea de Sud. În 1979, după ce s-a antrenat cu Be-Kyung timp de mai mulți ani, Hyunmoon Kim a dus practica SunDo în vest. Master Kim a predat în SUA, Canada și Europa. Prin doctoratul său în Filozofia Științelor Umane, Master Kim integrează psihologia occidentală contemporană cu înțelepciunea estică străveche a taoismului SunDo. Lucrarea sa descrie efectul practicii SunDo asupra dezvoltării personale și sănătății mentale a practicanților.

Mai joLucrare doctorats este un citat dintr-un interviu cu Master Kim, intitulat “SunDo: O practică taoistă străveche a respirației, prinde rădăcini în New England”, apărut în “Spirit of Change Magazine”, 1999

“Înțeleg viața de ascet”, a spus el vorbind de antrenamentele sale și retragerile intensive din Coreea alături de profesorul său Be-Kyung. “Și cunosc și viața de oraș. Pentru a îmi îndeplini datoria în societate, pot să încerc să fac SunDo mai popular. Sau pot pune accentul mai mult pe calitate, pentru a duce practica la un alt nivel în vest, păstrând înțelepciunea acestei tradiții”

Pentru a promova pacea și sănătatea în societate, Master Kim conduce un program masteral la Hanseo University în Seul, Coreea de Sud. Acest program masteral este dedicat creării de educatori care au o puternică chemare spre realizarea de sine și desăvârșire. Combinând practica SunDo cu studiile academice în Taoism, studenții explorează o topică largă.

 

“Principala idee a taoismului este non-forțarea; a lăsa lucrurile să se întâmple natural. În practica taoistă învățăm principiul lăsării lucrurilor să se întample în mod natural pentru a putea înțelege și a ne trezi la adevărul naturii.

Precum apa, când ne dăm voie să curgem, suntem călăuziți pe căile pe care suntem meniți să le urmăm; mergem către locurile în care suntem meniți să fim” – Hyunmoon Kim, Taoist Master