Practica SunDo influențează corpul fizic, sănătatea emoțională și spirituală.

Emoțional, SunDo ne ajută să ne întoarcem către interiorul nostru. Acesta reprezintă o energie specială, numită adeseori vitalitate, pe care copiii mici o au din abundență. Însă noi, ca adulți, datorită educației și modului de viață pierdem contactul cu ea. Dar prin aplicarea unor tehnici energetice speciale, aceste energii pot fi reînviate și readuse în corp.

Exercițiile fizice sunt concepute pentru a deschide canalele meridiane și pentru a crește fluxul de energie, care permite procesului de vindecare să se desfășoare în mod natural. Efectuarea acestor exerciții crește flexibilitatea, echilibrul și îmbunătățeste sănătatea. Ele sunt concepute astfel încât toți muschii, tendoanele, articulațiile, organele și glandele să funcționeze în mod corespunzător, oxigenarea să fie suficientă, trecând prin sângele care circulă în tot organismul.

Metoda SunDo se poate învăța ușor si poate fi practicată de oricine. Elementele necesare sunt sinceritatea și intenția. Această disciplină dezvoltă treptat corpul și spiritul, începând cu starea în care vă aflați în acest moment. Ea se poate practica și poate fi benefică pentru toată lumea indiferent de religie, ideologie, vârstă, capacitate fizică și sănătate.

SunDo (KoukSunDo) se practica în munți, acolo unde practicanții nu puteau să aibă frici, iar viziunea lor despre viață era deschisă, frumoasă și inspirațională. Totuși, metoda de practică SunDo este rezonabilă și are la bază principii care permit practicarea sa și în orase.

 

Avantajele practicii SunDo

  • Ușor de practicat
  • Nivelul fiecărei persoane crește funcție de propria practică
  • Oricine poate practica indiferent de vârsta sau sex
  • Pe masură ce se fac progrese în practică, se deschide fiecare canal/meridian energie – sânge și se îmbunătățeste circulația
  • Organele lucrează împreună în armonie și se restabileste vigoarea (Won-gi)

 

Participanții la seminariile de SunDo au observat schimbări pozitive în următoarele:

EFECTE FIZICE

Vigoare puternică: Corpul devine ușor si zvelt. Se poate menține cea mai bună condiție fizică permanent. Un corp cu o constituție slabă se poate reforma fundamental.

Eliberat de extenuare: Când won-gi (sursa de energie) crește, extenuarea dispare și o mai mare putere se extinde către palme și tălpi. Astfel, se poate urca muntele fără să respiri greu.

Obezitate: Respirația profundă crește aportul de oxigen și activează arderea grăsimilor subcutanate.

Indigestia de origine nervoasă: Practicantul se simte ușor și împrospătat cu o digestie bună.

Insomnia: Somnul vine ușor și este profund.

Constipația: Procesele excretoare se ușurează.

Frumusețe: Pielea devine delicată și fața curată și fină.

Alcoolul și fumatul: Devin mai ușor de controlat efectele fumatului și alcoolului.

Bolile adultului: SunDo este o practică foarte avansată ce poate vindeca sau îmbunătății hipertensiunea, diabetul, ficatul gras, etc.

Întărirea autovindecării: Crește rezistenta la boli, iar problemele de sănătate din corp pot dispărea rapid (mâini și picioare reci, amorțeli, dureri de spate, dureri de cap, etc.)

 

EFECTE MENTALE

Armonia și pacea interioară: Mintea devine clară, proaspătă și calmă.

Perseverența și voința: Este întărita puterea de a face față oricărei situații.

Dorința de viață: Depresia și oboseala de viață pot fi vindecate. Poți descoperi sensul propriei vieți. Cresc dorința și recunoștința față de viață.

Încrederea de sine: Nesiguranța, timiditatea și complexul de inferioritate se vindecă. Cresc stima de sine și puterea interioară.

Dezvoltarea puterii de concentrare: Creierul devine clar și activ. Capacitatea de muncă se îmbunătățește simțitor.

Eliberarea de stres:Într-o stare fără de gând, simți adevărata relaxare și eliberarea de stres.