Arta și practica SunDo (KoukSunDo) își are originea în vremuri străvechi, în Coreea antică, unde s-a păstrat sub forma taoismului de munte, ca tehnică practicată în izolare. A apărut aproximativ acum 9700 de ani.

Perioada maximă de dezvoltare a fost în timpul celor Trei Regate (aproximativ 300-700 de ani I.Hr.). Cu toate acestea, în vremea persecuțiilor politice din timpul dinastiei Cho-San și a dominației japoneze, mulți dintre practicanții acestei discipline spirituale au fost nevoiți să se refugieze în munți. De atunci, SunDo a fost transmis din generație în generație, de la profesor către student, vreme de mii de ani. Doar de 50 de ani, această practică a fost reintrodusă în cultura socială.

Master Chung-sanMaestrul Chung-San a readus-o la lumină, publicului în 1967. La vârsta de 13 ani, Chung-San l-a întâlnit pe maestrul Chung-Woon în munții Tae Hahk, devenindu-i acestuia discipol și primind de la el lecții de SunDo vreme de mai bine de 20 de ani. Ascetul Taoist Be-Kyung, al cărui nume originar era Chung-San (Muntele Albastru), era un băiat ce cutreiera prin munții Coreei, atunci când a întâlnit un om straniu. Acest om i-a zis, “Dacă te învăț să spargi pietre cu degetele, mă vei urma?” Băiatul era mai mult curios decât serios și a răspuns “Da”. Bărbatul, Chung-Woon a început să spargă pietre cu degetele, astfel băiatul (Chung-San) a decis să urmeze acest sihastru al munților și să primească învățăturile sale. Spre sfârșitul acestei perioade, Chung-Woon i-a spus lui Chung-San că este timpul să se reîntoarcă în societate pentru a transmite mai departe înțelepciunea învățăturilor străvechi SunDo. La acel moment, Chung-Woon i-a dat acestuia un nou nume, Be-Kyung.

Be-Kyung s-a pregătit să reintre în viața normală, ajustându-și dieta și îmbrăcămintea, aducându-și aminte de felul în care trăiesc oamenii care nu locuiesc în munte. În aprilie 1970, maestrul Chung-San a înființat KoukSunDo Training Center în Seul, Coreea de Sud. De atunci un mare număr de oameni, de diferite naționalități, practică SunDo împreună cu coreenii și se bucură de beneficiile acestei tehnici.

În 1984, după ce a numit al cinsprezecelea instructor Bup-Sa, Be-Kyung s-a reîntors la viața ascetică de munte.

Dorința lui a fost ca oamenii din întreaga lume, indiferent de religie, rasă și naționalitate să fie mai sănătoși și să își îmbunătățească calitatea vieții. În prezent, astfel de centre există și în alte zone de pe glob, nu doar in Coreea de Sud, precum  Cehia, Canada,Franța, Portugalia, Rusia, SUA.

Maestrul Hyunmoon Kim este unul dintre cei 17 maeștrii consacrați de către Maestrul Chung-San. Este cunoscut internațional ca  și maestru taoist. Oferind învățături despre potențialul uman și conștiință, Master Kim predă în America de Nord, Asia de Sud-Est și Europa, din anul 1980. Face ca practica autentică SunDo sa fie accesibilă tuturor pentru a le îmbunătății calitatea vieții.